יום שבת, 12 באוקטובר 2013

חומצה אספרטית

חומצה אספרטית

חומצה אספרטית היא חומצת אמינו חיונית באופן טבעי, צורה נפוצה היא משמשת כתוסף, בסיס ממתיק סינטטי קוטל חידקים. חומצה אספרטית היא אחת משתי חומצות אמינו (השנייה היא חומצה גלוטמית) שיש לה קבוצת קרבוקסיל (carboxylate) בעלת מטען שלילי על שרשרת הצד. למרות שחומצה אספרטית נחשבת לחומצת אמינו בלתי חיונית, היא ממלאת תפקיד בעל חשיבות עליונה בחילוף החומרים במהלך בניית חומצות אמינו אחרות והביוכימיה במחזור חומצת הלימון (מעגל קרבס). בין יוכימיקלים שמסונתזים מחומצה אספרטית אספרגין, ארגינין, ליזין, מתיונין, תראונין, איזולאוצין, ומספר נוקלאוטידים.
חומצת אספרטית בשלב עם חומצות אמינו אחרות ליצירת תרכובות שסופגות ולסלק רעלים ממחזור הדם.
החומצה אספרטית עשויה להקל על סינתזת חלבונים אופטימאלית. שרשרת הצד של חומצה אספרטית, כמו זה של חומצה גלוטמית, מכילה קבוצתקרבוקסיל (carboxyl).  במוח שלנו, נראה אספרטאט (aspartate) בכדי שיוכל לקיים אינטראקציה עם מספר הקולטני גלוטמאט.
אין כל סימנים של מחסור ידוע מחומצה אספרטית. עם זאת, סימנים של רעילות עלולים לגרום לנזק מוחי.
מקורות בתזונה של חומצה אספרטית: שעועית, שמרי הבירה, סובין אורז חום, מוצרי חלב, ביצים, דגים, קטניות, בשר, אגוזים, מאכלי ים, זרעים, סויה, מולסה סלק סוכר, גבינה, דגנים המלאים, קני סוכר צעירים. הידרוליזה של אספרגיון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה